Diş Kaplama Hakkında Temel Bilgiler
 
Dişlerinizde; lekelenme, yamukluk, renk bozuklukları, diş arası boşluk gibi estetik açıdan görünümünüzü etkileyen durumlar varsa diş kaplama sizin için ideal bir işlem olacaktır. Güzel bir gülümsemeye sahip olmak isteyen hastalar, diş kaplama uygulamasına başvururlar. Peki diş kaplama nasıl yapılır? Diş kaplama ne kadar sürer? Diş kaplama modelleri nedir? Hepsinin cevabını detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
Diş Kaplama Nedir? Hangi Amaçlarla Uygulanır?
 
Diş kaplama, kişinin kendi dişlerinin üzerine uygulanan ve orantılı bir diş yapısına sahip olunması sağlanan kaplama işlemidir. Dişlerin doğal görünmesini sağlayacak bu ince kabuk yapılar sayesinde lekeli ve şekilsiz dişlerden kurtulabilirsiniz. Sadece ön diş kaplama işlemi yaptırabileceğiniz gibi azı diş kaplama dahil tüm dişlerinizde uygulama isteyebilirsiniz. Hastalar, farklı şikayetlerden dolayı diş kaplaması yaptırabilirler.
  • Dişlerinizde herhangi bir rahatsızlık veya kırık bulunmasa dahi sadece daha güzel bir gülümsemeye sahip olmak istiyorsanız,
  • Yüz orantınıza göre küçük dişlere sahipseniz ve dişlerinizi gereken büyüklüğe getirmek istiyorsanız,
  • Dişlerinin arasında boşluklar varsa,
  • Dış etkenlerden veya geçirdiğiniz bir kazadan dolayı kırık dişe/dişlere sahipseniz,
  • Dişlerinizde geçmeyen lekeler veya renk bozuklukları bulunuyorsa,
  • Genetik olarak istediğiniz beyazlıkta dişlere sahip değilseniz,
  • Dişlerinizdeki yamukluklar fotoğraf çektirirken dahi gülümsemenizi saklamanıza neden oluyorsa diş kaplama işlemi yaptırabilirsiniz.
Hastalarımızın geneline baktığımızda, üst ön dişlerin en çok kaplama yapılan dişler olduğunu belirtebiliriz. Sadece estetik açıdan değil, dişi küçük olduğu için beslenmede zorluk yaşayan hastalar da kaplama yaptırabilirler. Muayeneye gediğinizde hekiminiz size en uygun tedavi planını oluşturur ve fiyatlar da buna göre belirlenir. Tüm ön dişleri kaplama ile tek diş kaplama fiyatları arasında fark görülür.
Diş Kaplama İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?
 
Diş kaplama işlemi öncesinde kliniğe gittiğinizde detaylı olarak tüm seçenekleri incelemeniz gerekir. Öncelikle kaç dişinize kaplamaya gerek olduğu belirlenmelidir. Ardından farklı malzemelerdeki kaplamalardan hangisinin, istediğiniz görünüme ve bütçenize hitap ettiğini belirlemelisiniz. Kaplamaların farklı ömürleri bulunur ve ne kadar uzun süre dayanmasını istiyorsanız o kaplamatürünü seçmelisiniz. “Kaplama diş nasıl yapılır” sorusunun cevabına bakacak olursak:
  • Muayene esnasında çekilen röntgen ile dişinizde herhangi bir çürük veya kaplamaya engel rahatsızlık olup olmadığı belirlenir.
  • Diş mineleriniz ve diş etleriniz detaylı olarak incelenir.
  • Diş kaplama işlemine uygun olduğunuz belirlenirse, kaplama yapılacak dişlerinizin ölçüleri alınır. Bu ölçülerdeki kaplamalarınız 1-2 hafta içerisinde hazır hale getirilir. Bu süre içerisinde geçici kaplama takılabilir.
  • Yapılacak kaplamanın cinsine göre diş yüzeyinizde pürüzlü bir doku oluşturulur.
  • Bir sonraki muayenenizde ise size özel olarak hazırlanan kaplamalar, yontulmuş dişlerinize oturtularak son hali belirlenir. Özel bir yapıştırıcı kullanarak kalıcı olarak yerleştirilir.
  • Diş kaplama işleminizden sonra hekiminiz belirli aralıklarla kontrole gitmenizi isteyecektir.
Kaplama Yapılan Dişlerin Kullanım Ömrü Nedir?
 
Kaplamaların kullanım ömrü, malzemeye göre değişiklik göstermektedir. Kompozit kaplamanın 4-5 senelik bir ömrü varken, zirkonyum kaplamanın ömrü 10-15 yılı bulabilir. Tabii bu ortalama süreleri kısaltmamak için kişinin diş bakımını en iyi şekilde yapması gerekir. En iyi diş kaplama malzemeleri kullanılmış olsa dahi kişi ağız ve diş bakımını önemsemiyorsa bu süre fazlasıyla kısalabilir.
 
Kaplamalar, kişilerin doğal diş minesine göre daha uzun sürede lekelenir ve hatta bazen hiç lekelenme görülmeyebilir. Bu sayede uzun yıllar istediğiniz beyazlığı kaybetmezsiniz. Kaplamanızın bu kadar uzun süre kalmasını istemiyorsanız ve kısa süreli bir uygulama istiyorsanız, bunun için geçici diş kaplamaları da yapılabilir. Ancak geçici diş kaplamalarını kullanmanın çok kolay olmadığını, özellikle yeme-içme esnasında zorluk yaşanabildiğini unutmamalısınız.
En Popüler Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?
 
Kliniğimizde uygulanan en popüler diş kaplaması çeşitleri; lamine, zirkonyum ve porselendir. Bu modeller arasında malzeme farklılığı bulunmaktadır. Son zamanlarda en sık tercih edilenlerden biri olan zirkonyum kaplama, doğal dişlere en yakın görünümü sunan kaplama çeşitlerinin başında gelir. Ayrık diş kaplamada, kırık diş kaplamada ve diğer şikayetlerinizde bu malzemenin kullanılmasını isteyebilirsiniz.
 
Lamine porselen ise yaprak porselen olarak bilinen kaplama işlemidir. Kliniğimizde de sıklıkla uyguladığımız lamina, zirkon kaplamalardan sonra en çok tercih edilen malzemedir. Lamine porselen, gülüş estetiği operasyonlarında da ortaya harika sonuçlar çıkmasını sağlar. Yaprak olarak bilinmesinin nedeni çok ince bir yapıya sahip olmasıdır. İnce olmasına karşın gayet dayanıklıdır.
 
Porselen kaplamalar ise doğal diş rengine en uygun tonları sunmalarıyla bilinir. Dayanıklı yapısının yanı sıra makul bir diş kaplama ücreti ödemek isteyen hastaların da tercih ettiği yöntemdir. Diş kaplama fiyatları, kullanılan malzemenin türüne ve kaç dişe uygulama yapılacağına göre değişiklik gösterir. Muayeneye gelmeden de iletişim numaralarımızdan ulaşarak diş kaplama hakkında bilgi alabilirsiniz.
 
 
Kaplama Yapılan Dişlerde Çürüme Olur mu?
 
Kaplama yapılan dişlerde çürüme olmaması için kaplamalar takılmadan önce dişler hekim tarafından en iyi şekilde temizlenir. Kaplama sonrasında ise düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı gibi rutinler uygulanırsa doğal dişte çürüme yaşanmaz. İşlem öncesinde dişinizde çürük varsa, bu bölge tedavi edildikten sonra kaplama yapılacağı için sonraki süreçte herhangi bir problem ortaya çıkmayacaktır.
 
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır mı?
 
Kalıcı diş kaplamaları için dişi küçültme işlemlerinin mutlaka yapılması gerekir. Ancak geçici diş kaplama olarak bilinen işlemlerde dişinizin üzerinde küçültme veya kesme yapılmasına gerek kalmaz. Bu kaplamalar takılırken diş minesinde pürüz oluşturmak yeterlidir ve bu da diş yapınıza zarar vermez. Ancak geçici diş kaplamaların kullanımının daha zor olduğunu ve çok daha kısa ömürlü olduğunu unutmamalısınız.
Kaplama Dişi Çıkarmak Mümkün mü?
 
Diş kaplamaları kalıcıdır, hasa tarafından çıkarılamazlar. “Kaplama diş nasıl çıkarılır” derseniz, gerektiği takdirde hekim tarafından bu işlemin yapılabildiğini belirtebiliriz. Çıkarılan kaplamaların kesilmesi gerekir ve tekrar kullanılamazlar. O nedenle bu işlemin iyice düşünülmesi ve gerekiyorsa yapılması gerekir. Dişi küçültmeden takılan geçici diş kaplamalarında ise çıkarma işlemi daha kolaydır.
 
Diş Kaplama Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
 
Diş kaplama uygulaması, diğer diş tedavilerine göre daha kısa sürede iyileşme sunar. Kaplamaların yapıştırılmasının ardından kısa süre içerisinde gündelik hayatınıza dönebilirsiniz. Ne kadar dayanıklı olsalar da kaplamalarınızın ömrünü uzatmak için elma gibi sert yiyecekleri direkt ısırmaktan kaçınmanızı öneririz. Ağzınızla hiçbir şekilde ambalaj açmaya çalışmamalı ve günlük diş bakım rutinlerinizi uygulamaya devam etmelisiniz.

 

Diş Kaplama Tedavisi Öncesi Sonrası

Aylin / Almanya
Monolitik Zirkonyum İmplant Kuron
Abdülkadir / Fransa
Zirkonyum Kuron
Baasil / İngiltere
Zirkonyum Kuron

Diş Kaplama Tedavisi Hasta Yorumları

Dentvibe olarak, 2015 yılından bu yana dental ihtiyaçlarınızı severek karşılıyoruz. Amacımız kusursuz bir diş hekimliği deneyimi sunmak, böylece güvenle ve özgürce gülümseyebilmenizi sağlamaktır. Mutluluğunuz, önceliğimizdir!
Detaylı Bilgi Alın
5.0
Excellent
Uzmanlığı mükemmel hasta bakımıyla birleştiren bir kozmetik diş kliniği arıyorsanız kesinlikle Dentvibe!
Bu kliniği şiddetle tavsiye ederim. Hastalarının memnuniyetini gerçekten önemsiyorlar ve deneyimin tamamı kalite ve hassasiyete olan bağlılıklarını yansıtıyor.
Orkun İ.
Orkun İ.
Klinikteki herkes çok arkadaş canlısıydı ve bana çok iyi bakıldı.
Bu kliniği şiddetle tavsiye ediyorum. Bilgi, bakım ve tedavi olağanüstü. Sağlık personeli son derece profesyoneldi ve hastalara karşı şefkatliydi. 10/10! Dürüstçe söyleyebilirim ki deneyim başından sonuna kadar mükemmeldi! Teşekkürler Dentvibe!
Nafis K.
Nafiz K.
Türkiye
Gerçekten harika bir klinik! Tedavim sadece 5-6 gün sürdü!
Doktor ekibi çok profesyonel ve işlerini ciddiye alıyorlar. Yeni gülümsemem için Dentvibe ekibine ve en iyi koordinatörüm Seda'ya teşekkür etmek istiyorum. Tüm süreç oldukça ağrısızdı. Bu klinik kesinlikle tavsiye edilir!
Çavlan G.
Çavlan G.
Türkiye
Fiyatlandırmalar
Cazip paket fırsatlarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin!
6000 ₺
Zirkonyum Kaplama
Estetik ve sağlamlık zirkonyum kuronlarda buluştu! Diş hekimliğinin gözdesi zirkonyum kuronlar hakkında bilgi alın!
  • 5 Yıl Garantili Zirkonyum Kaplamalar!
  • Kurum İçi Laboratuvarımızda en Hızlı Servis!
  • Uzman ve Tecrübeli Doktorlar!
  • A+ Materyal Kalitesi!
  • Bütün Röntgenler!
İletişime Geç
11500 ₺
Diş İmplantı
Eksik dişlere son! Cerrahlarımız yılların deneyimiyle hem estetik hem fonksiyonu geri getiriyor!
  • 10 yıl Firma Garantili İmplantlar!
  • Dahili Ekipmanlarla en Hızlı Servis!
  • Uzman ve Tecrübeli Cerrahlar!
  • A+ Biomateryal Kalitesi!
  • Bütün Röntgenler!
İletişime Geç
300 €
E.max Kaplama / Lamine
Estetik porselenlerin en ince versiyonuyla tanışın! E.max altyapılı lamineler ve kaplamalar sizi bekliyor!
  • 5 Yıl Garantili E.max Porselenlerr!
  • Kurum İçi Laboratuvarımızda en Hızlı Servis!
  • Uzman ve Tecrübeli Doktorlar!
  • A+ Materyal Kalitesi!
  • Bütün Röntgenler!
İletişime Geç
Sıkça Sorulan Sorular

Diş kaplama temizliği nasıl yapılmalıdır?

İşlemden sonra kaplamalarınızın bakımını doğal dişlerinizde de uygulamanız gerektiği gibi yapabilirsiniz. Günde iki kez dişlerinizi florürlü diş macunuyla fırçalamalı, ağız gargarası ve diş ipi kullanmalısınız. Ayrıca sigara ve leke bırakacak içecek kullanımını azaltmanız da kaplama dişlerinizin ömrünü uzatacaktır.

Kaplama diş ağrısına iyi gelen yöntemler nelerdir?

Kaplama dişlerinizde ağrı problemi yaşıyorsanız, öncelikle bu durumu hekiminizle paylaşmalısınız. Hekiminizin tavsiye ettiği ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz. Düzenli olarak kliniğe kontrole gelmeniz de ağrıların ortaya çıkmasını engelleyecektir.

Diş kaplama ağrılı bir işlem midir?

Diş kaplama işlemi esnasında lokal anestezi uygulandığı için ağrı hissetmezsiniz. Uygulamadan korkuyorsanız hekiminiz diş sedasyonu ile stresinizin azalmasını sağlayabilir.

Kaplama dişlerin zamanla rengi değişir mi?

Kaplama diş renk uyumsuzluğu yaşamamak için işlemden önce size en uygun rengi hekiminizle seçersiniz. Diş kaplamalarınız yapıldıktan sonra renk değişimi pek görülmese de lekelenme olmaması için kahve ve çay gibi içeceklerin tüketimini azaltmanız önerilir.

İletişim Formu
Whatsapp