Diş Beyazlatma Hakkında Önemli Bilgiler

Güzel gülümsemenin önemli yapı taşlarından biri şüphesiz ki beyaz ve parlak dişler! Estetik açıdan daha iyi görünmek, hatta fotoğraflarda daha güzel çıkabilmek için kişiler diş beyazlatma yöntemine başvuruyor. Diş beyazlatma nasıl yapılır? Diş beyazlatma ne kadar sürer? Diş beyazlatma ücretleri nedir? Bunların ve daha birçok sorunun cevabını incelemeden diş beyazlatmaya karar vermeyin.
 
Diş beyazlatma işlemi klinikte yapılabileceği gibi evde uygulanan yöntemler de bulunmaktadır. Diş beyazlatma doktorları, muayenenin ardından hastanın hangi tedavi için uygun olduğuna karar verir. Bazı hastalarda hem klinikte hem de evde işlem yapılması gerekebilmektedir. Tedaviye göre diş beyazlatma işlemi fiyatları belirlenir. Diş sağlığınızı korumak için bir hekim kontrolünde bu işlemi gerçekleştirmeniz önemlidir.

Dişler Neden Doğal Beyazlıklarını Kaybeder?

  • Dişlerin doğal renklerini kaybetmelerinin birçok nedeni vardır. Bunlar genetik olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabilir.
  • Bebeklikten gelen diş minesi lekelenmesinden dolayı dişleriniz beyazlığını yitirmiş olabilir.
  • İçinde yapay gıda boyası olan ürünlerin tüketimi de dişin renk değiştirmesine neden olabilir.
  • Bazı hastalarda diş beyazlığını kaybetmenin nedeni fazla antibiyotik kullanımıdır.
  • Kişilerde yaşlanma nedeniyle de dişte sararma görülebilmektedir.
  • Diş taşı da renk değişmesine neden olan sebeplerden biridir.

Mevcut Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Uygulanacak diş beyazlatma yöntemini belirlemek için kişinin detaylı şekilde muayenesinin yapılması ve dişteki renk değişikliğinin nedeninin belirlenmesi gerekir. Diş hekimimizle görüşmeye geldiğinizde size en uygun şekilde klinik veya evde tedavi yöntemleri önerilir. Klinikte UV ve lazerle diş beyazlatma yöntemleri uygulanabilir. Diş beyazlatma makinesinden çıkan UV ışınları sayesinde dişleriniz istediğiniz renge ulaşır. Muayenenizin ardından diş yapınızın evde beyazlatmaya uygun olduğu belirlenirse, öncelikle dişinize göre plastik bir plak hazırlanır. Ağızlık olarak da bilinen bu plağın içerisine koyulması için size bir jel  verilir. Ortalama 1 hafta boyunca bu jeli dişinize uygulamanız ve ardından hekiminize kontrole gitmeniz istenir. En iyi diş beyazlatma yöntemi, kişiye en uygun olandır.
 
 

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Beyazlatma işlemine başlamadan önce mutlaka hastanın diş ve ağız yapısının buna uygun olup olmadığı belirlenmelidir. Diş dışındaki mine adı verilen sert yüzey canlı hücrelerden oluşmadığı için kendini onaramaz. O nedenle size uygun olmayan ve hekim kontrolünde gerçekleştirmediğiniz bir işlem dişlerinize zarar verebilir. Ayrıca klinikte uygulanan tedaviler, evde yapılanlara göre çok daha hızlı sonuç verir.
 
Diş beyazlatma işlemi bir veya birden fazla seans gerektirebilir. Seanslarda öncelikle diş etleri zarar görmemesi için korumaya alınır. Ardından beyazlatma için gereken jel dişlerinize sürülür. Bu jel, UV ışınları veya lazerle aktif hale getirilir. Diş beyazlatma işlemi ortalama 1 saat sürebilir. Bazı durumlarda klinikteki işlemden sonra evde de tedavinin devam ettirilmesi gerekebilir.
 
Diş beyazlatma İstanbul’daki kliniğimizde düzenli takibi sağlanan bir işlemdir. Hasta, işlem sonrasındaki süreçte hekimle devamlı iletişimde olabilir. Hekimimiz tarafından belirlenen tedavi sonrası diş beyazlatma fiyatları kişiye iletilir. Gereken seans sayısına göre fiyatlarda farklılık görülebilmektedir. Ayrıca UV ışını ve lazer işlemi arasında da fiyat farkı gözlemlenebilir.
 
 

Herkes Diş Beyazlatma Prosedüründen Faydalanabilir mi?

Diş beyazlatma prosedüründen faydalanabilmeniz için muayene sonucunda diş sağlığınızda herhangi bir problem çıkmaması önemlidir. Herhangi bir diş hastalığınız bulunuyorsa hekiminiz tarafından beyazlatma işlemine uygun olup olmadığınıza karar verilmelidir. Daha öncesinde köprü gibi bir diş tedavisi yaptırdıysanız beyazlatma yaptıramayabilirsiniz. Ayrıca diş implantınız veya kaplamanız varsa yine beyazlatma işleminiz gerçekleştirilmeyebilir.
 

Diş Beyazlatma İşlemi Güvenli midir?

Diş beyazlatma işlemi, uzman bir hekim tarafından uygulandığında gayet güvenlidir. Diş yapınıza, lekelerinizin türüne ve ağız sağlığınıza en uygun tedavi uygulanacağı için bir sorun yaşamazsınız. İşlemin ardından “Diş beyazlatma sonrası ne yenir” gibi sürecin devamını ilgilendiren soruları mutlaka hekiminize danışmalısınız. İşlemin başarılı geçmesi yeterli değildir, sonrasında hastanın da bakımına özen göstermesi gerekir.

 

Dişler Herkeste Aynı Düzeyde mi Beyazlar?

  • Diş beyazlatma öncesinde hekiminizle ne seviyede beyazlık uygulanacağını kararlaştırmanız gerekir. Bazı hastalar bembeyaz ve parlak dişler isterken bazıları doğala yakın bir ton ister.
  • Diş, herkeste aynı düzeyde beyazlamaz. Bu noktada devreye genetik faktörler girer. Genetik olarak aşırı beyaz olmayan dişlere sahipseniz, işlem sonrasında da bembeyaz bir tona ulaşamayabilirsiniz.
  • Genetik olarak doğal dişleriniz bembeyaz ise diş beyazlatma işleminde daha hızlı bir sonuca ulaşabilirsiniz. Beyaz dişli hastaların tedavisi genelde daha etkilidir.
  • Diş minesinin kalınlığı da beyazlatmada büyük rol oynar. İnce ve kalın mineye sahip kişilerin dişlerinde görülen tonlar farklılık göstermektedir.
  • İşlem sonrasında dişlerinizin bakımını önemsemeniz ve sigara kullanımından kaçınmanız da dişinizin daha beyaz kalmasını sağlayacaktır.
     

Diş Beyazlatmanın Olası Yan Etkileri Nelerdir?

İşlem öncesinde diş beyazlatma zararları hastalar tarafından fazlasıyla merak edilir. Diş beyazlatma işlemi genelde güvenli bir işlem olsa da bazı yan etkilerle karşılaşılabilir. Bunlardan biri diş hassasiyetidir. Hastalar tedavinin ardından dişlerindeki hassasiyetten dolayı yeme-içmede kısa süre zorlanabilir. Böyle bir durumda hekiminizle iletişime geçtiğinizde gerekli yönlendirmeler yapılır. Bir uzmana danışmadan kişinin kendi aldığı ürünlerle evde yaptığı beyazlatma işleminde ise yan
etkilerin sayısı fazlasıyla artabilir. Diş beyazlatma sonrası sızlamanın yanı sıra diş eti tahrişi de bu kişilerde karşılaşılan durumların başında gelir. Klinikte yapılan işlemde diş etleri için özel bir koruma sağlandığından böyle bir durum yaşanmaz.
 

Beyazlatma İşleminin Etkisi Ne Kadar Süreyle Devam Eder?

Beyazlatma işleminin etkisi 3 seneye kadar sürebilir. Bu süre, kişinin tedavi sonrasında diş bakımına ne kadar önem gösterdiğine göre değişir. Dişinizi lekeleyecek sigara ve kahve gibi içecekleri tedavi sonrasında da çok tüketmeye devam ederseniz, beyazlığın ömrü daha kısa olur. Diş beyazlatma öncesi-sonrası fotoğraflarınızı çekip, işlemin ardından bu fotoğraflara bakarak kendinizi bakımınız konusunda teşvik edebilirsiniz.

Diş Beyazlatma Hasta Yorumları

IDC olarak, 2015 yılından bu yana dental ihtiyaçlarınızı severek karşılıyoruz. Amacımız kusursuz bir diş hekimliği deneyimi sunmak, böylece güvenle ve özgürce gülümseyebilmenizi sağlamaktır. Mutluluğunuz, önceliğimizdir!
Detaylı Bilgi Alın
5.0
Excellent
Fiyatlandırmalar
Cazip paket fırsatlarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin!
6000 ₺
Zirkonyum Kaplama
Estetik ve sağlamlık zirkonyum kuronlarda buluştu! Diş hekimliğinin gözdesi zirkonyum kuronlar hakkında bilgi alın!
  • 5 Yıl Garantili Zirkonyum Kaplamalar!
  • Kurum İçi Laboratuvarımızda en Hızlı Servis!
  • Uzman ve Tecrübeli Doktorlar!
  • A+ Materyal Kalitesi!
  • Bütün Röntgenler!
İletişime Geç
11500 ₺
Diş İmplantı
Eksik dişlere son! Cerrahlarımız yılların deneyimiyle hem estetik hem fonksiyonu geri getiriyor!
  • 10 yıl Firma Garantili İmplantlar!
  • Dahili Ekipmanlarla en Hızlı Servis!
  • Uzman ve Tecrübeli Cerrahlar!
  • A+ Biomateryal Kalitesi!
  • Bütün Röntgenler!
İletişime Geç
300 €
E.max Kaplama / Lamine
Estetik porselenlerin en ince versiyonuyla tanışın! E.max altyapılı lamineler ve kaplamalar sizi bekliyor!
  • 5 Yıl Garantili E.max Porselenlerr!
  • Kurum İçi Laboratuvarımızda en Hızlı Servis!
  • Uzman ve Tecrübeli Doktorlar!
  • A+ Materyal Kalitesi!
  • Bütün Röntgenler!
İletişime Geç
Sıkça Sorulan Sorular

Hangi diş beyazlatma yöntemi daha uygun olabilir?

Tek bir diş beyazlatma önerisi vermek yerine, herkes için diş yapısına göre en etkili beyazlatma yönteminin değişiklik gösterdiğini söyleyebiliriz. Klinikte uygulanan diş beyazlatma yöntemi çok hızlı sonuç vermesi nedeniyle tercih edilir. Ancak bazı hastalarda kliniğin ardından evde beyazlatma da gerekebilmektedir.

Diş beyazlatma süreci genellikle ne kadar sürer?

Klinikte gerçekleştirilen diş beyazlatma operasyonu ortalama 1 saat sürer.

Diş beyazlatma sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

İşlemden sonra birkaç gün boyunca çay, kahve, gazlı içecek, şarap gibi ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi gerekir. Diş beyazlatma sonrası yenmemesi gerekenler hekiminiz tarafından detaylıca iletilecektir.

Diş rengindeki farklılıkların sebepleri nelerdir?

Kişilerde içsel ve dışsal olarak iki farklı leke çeşidi vardır. Hastaların dişlerindeki renk farklılıkları genetik olabileceği gibi yeme ve içmeden kaynaklı dış etkenlerden de kaynaklanabilir.

Evde uygulanan diş beyazlatma tedavisinde nelere dikkat edilmelidir?

Evde dahi uygulansa diş beyazlatma için mutlaka uzman bir diş hekiminden destek alınmalıdır. İnternetten aldığınız, hekim tarafından önerilmeyen ürünlerin içerisindeki maddeler uzun vadede veya fazla kullanımda dişlerinize zarar verebilir. Kliniğimizde yaptıracağınız uygun fiyatlı diş beyazlatma sayesinde dişlerinizi korursunuz.

Diş beyazlatma işlemi için belirli bir yaş sınırlaması var mıdır?

18 yaşından büyük ve beyazlatma işlemi yaptırmasında engel olmayan herkes kliniğimizi ziyaret edebilir.

Doğal veya doğal olmayan diş beyazlatma yöntemlerinin potansiyel zararları nelerdir?

Halk arasında dilden dile dolaşan karbonat, limon, alüminyum folyo gibi ürünlerle diş beyazlatma yöntemleri kötü sonuçlar doğurabilir. Diş hassasiyeti ve minede hasar gibi durumlar ortaya çıkabilir. Diş beyazlatma zararlı mı sorusunun cevabını ise “Hekim denetiminde olduğu sürece zararlı değildir” cümlesiyle yanıtlayabiliriz.

İletişim Formu
Whatsapp